איך לבחור מורה לפסנתר
אז הגעתם למסקנה שתרצו להתחיל ללמוד פסנתר והמשימה הראשונה שעומדת בפניכם היא למצוא מורה. האם כל מורה לפסנתר יהיה מתאים לי?
זו היא השאלה שכל מנגן מתחיל צריך לשאול. תהליך הלמידה הוא עניין מרכזי כאשר אתה מתחיל ללמוד לנגן, אנו רוצים לשמור על השמחה והתענוג שמגיעים מהנגינה לאורך כל השיעורים והאימונים, ואנו מצפים מהמורה לסייע בלהתקדם כמה שיותר מהר. אך לא תמיד זה קורה, ישנם מורים רבים לפסנתר, חלקם חובבנים וחלקם מקצועיים, טווח מחירים רחב ושיטות שונות. כל אחד מהם הוא גורם משפיע בבחירת המורה המתאים לנו.
אז כמה דברים
- תבינו מה אתם מחפשים- אם אתם רוצים ללמוד פסנתר כדי שתוכלו לנגן את השירים שאתם אוהבים לחברים בבית, אז אתם לא זקוקים למורה שלמד באקדמיה ונגן עם כל הגדולים, אלא למישהו שיודע להסביר טוב את היסודות ויהיה נעים ללמוד איתו. ואם אתם מוסיקאים מקצועיים שמחפשים לשפר את נגינת הג'אז שלכם ויכולות אילתור, אז חפשו מורה שזו ההתמחות שלו.
חפשו כמה אפשרויות – הודות לאינטרנט, אתם יכולים לחפש מורה לפסנתר באזור שלכם. אני בטוח שיש המון, ואם לא, אז יש גם בתי מוסיקה שמעסיקים מורים לפסנתר, ואתם יכולים לבקר שם. המטרה היא למצוא מספר אפשרויות לגבי מחיר, מיקום, ולנסות
שיעור ניסיון בחינם – אני ממליץ תמיד לתת שיעור ניסיון בחינם, זה לא רק "מתנה ראשונה" אלא באמת תאמה בין המורה לתלמיד ובין התלמיד למורה. אל תחששו להגיד לא גם אחרי שיעור ניסיון.
חפשו חוות דעת – בחלק מהאתרים יש חוות דעת של תלמידים על המורה, ולכן חשוב לקרוא אותם (אם הם אמינים). אפשר אפילו לבקש לדבר עם תלמיד אחר ולשאול אותו על התרשמותו מהלמידה. כמובן, אם יש לכם חבר או חברה שלמדו עם המורה, חוות הדעת שלהם תהיה הכי מדויקת.
תיאום ציפיות – יכול להיות שבמפגש הראשון שלי עם תלמיד חדש אני אתמקד בשיחה אישית למען להבין מה המטרה שלו שהובילה אותו לכאן ולמה הוא מעוניין ללמוד פסנתר. אז, אני חוקר את הטעמים המוזיקליים שלו, כדי לקבוע אילו כיוונים מוזיקליים הכי מתאימים לנו לפתח אותם. אם למשל, הילד מת ללוות את עצמו בזמן השירה, אני לא אתמקד בללמד אותו לנגן מוסיקה קלאסית או ג'אז, אלא איך לגוון את האקורדים לצורות שונות שלא יחזרו על עצמם ואיך להוסיף סולוים יפים שמרשימות כל בחורה